Archipel – 60 jaar

Het basketbalteam van het eerste uur met pater Van Kan in het midden (4e van links).

(Klik op de foto om te vergroten)

Historie
Alhoewel onze vereniging Archipel pas 1 september van dit jaar precies 60 jaar bestaat, kiezen we ervoor om het jubileum het hele jaar te vieren.

Het begon dus bijna 60 jaar geleden, pater Van Kan stond hierbij aan de basis. De van origine Amsterdammer introduceerde de sport in Culemborg en richtte voor de leerlingen van de katholieke school de vereniging De Golddiggers op. De fusie met een tweede Culemborgse vereniging The Hawks leidde in 1968 tot het huidige Archipel. Er werd fanatiek getraind in de gymzaal van de Mariakroon in de Ridderstraat. Men had toen nog een eigen clubhuis in de voormalige huishoudschool in de Goilberdingenstraat. Tot aan de bouw van de eerste sporthal in Culemborg, sporthal Interweij, werden de eerste thuiswedstrijden nog in de Jaarbeurshal in Utrecht gespeeld. Inmiddels maakt Archipel nu ook al jaren gebruik van de basketbalvelden in Sporthal Parijsch voor trainingen en wedstrijden.

Activiteiten
Voor 2021 hebben we een gevarieerd programma op de planning staan. De aftrap van dit jubileumjaar vindt plaats tijdens de SNS 60 Break welke op 29 mei 2021 plaatsvindt. Op 4 september 2021 is er een reünie voor alle (oud)leden (NB: in de nieuwsbrief stond per ongeluk 11 september 2021 vermeld). Het jubileumjaar sluiten we af op 18 december 2021 met een glitter-and-glamour-feest georganiseerd door enkele enthousiaste meiden van V18.

Logo/Foto
Hiernaast zie je tevens het nieuwe logo, speciaal ontworpen voor ons jubileum. En je krijgt zelfs de mogelijkheid om speciale jubileum kleding met dit logo te bestellen. Daaronder zie je de oudste foto (1980) die we tot nu toe hebben gevonden in ons archief. Heb jij nog meer oude foto’s in jouw bezit, mail deze dan vooral naar 60jaar@archipelbasketbal.nl of neem contact op met het jubileum-comité (bestaande uit Edwin van Dorp, Jeroen Kuipers, Jordi Bonouvrie en Martijn van Leeuwen).

Laten we vooral mét en voor elkaar er een super leuk en gezellig jubileumjaar van maken. Wil je een helpende hand bieden, neem dan vooral contact met het jubileum-comité op. Alle hulp is gewenst!

Wij bedanken bij voorbaat het jubileum-comité en alle (andere) vrijwilligers voor hun enorme inzet en betrokkenheid tijdens dit jubileumjaar!

Bestuur Archipel
Albert, Annelies, Arjan, Henko, Ivo, Martijn & Thomas