AVG Archipel Basketball

Toestemmingsverklaring

Voor het goed functioneren van onze vereniging willen wij je toestemming vragen voor specifieke gegevensverwerkingen, waar dit wettelijk verplicht voor is. We sommen hieronder op over welke situaties en gegevens het gaat. Meer informatie over hoe Archipel Basketball omgaat met je persoonlijke gegevens is te vinden in de Privacyverklaring.

Ik geef Archipel Basketbal toestemming voor onderstaande gegevensverwerkingen*:

 • Het opnemen van mijn naam en teamfoto waarop ik herkenbaar ben op de website.
 • Het publiceren van bijv. foto’s en/of filmpjes van mij op de website, Facebook, Instagram of andere officiële Archipel uitingen.
 • Mijn mobiele telefoonnummer (of dat van mijn ouder/verzorger) opnemen in de Whatsapp groep van mijn team, die beheerd wordt door de teammanager van mijn team.
 • Het opnemen van mijn naam, contactgegevens en speelgeschiedenis in een database van oud leden nadat ik mijn lidmaatschap heb opgezegd, zodat we je eventueel kunnen bereiken voor een reünie.

*Als je ergens niet mee akkoord gaat, dien je dit aan te geven als je je aanmeldt als lid bij Archipel (bij het aanmeldformulier). We willen je erop wijzen dat je zelf bij een fotograaf dient aan te geven als je niet op de foto wilt. Archipel Basketbal heeft geen zicht op publiek of anderen die foto’s maken en kan daar niet verantwoordelijk voor zijn.

Mijn toestemming geldt alleen voor de hierboven beschreven redenen en gegevens. Voor nieuwe gegevensverwerkingen waar wettelijk toestemming voor nodig is, vraagt de vereniging mij opnieuw om toestemming. Ik mag mijn toestemming op elk moment intrekken.

Privacy Statement

Website bezoek

Ons primaire doel bij het registreren van informatie is om ervoor te zorgen dat jouw bezoek aan deze website beter verloopt. We registreren dan ook alleen die gegevens die wij noodzakelijk achten om dit doel te bereiken. Je bent niet verplicht om die informatie aan ons door te geven en je kunt vrijwel alle informatie op deze website raadplegen zonder persoonlijke informatie aan ons te verstrekken.

Informatie opslaan
Wanneer je deze website bezoekt, kunnen we bepaalde informatie opslaan die te maken heeft met jouw bezoek:

 • je Internet Protocol-adres of het IP-adres van je proxyserver;
 • je Internet Service Provider (ISP);
 • de duur van jouw bezoek aan de website;
 • het aantal keren dat je de website bezoekt;
 • basale domeininformatie;
 • de pagina’s die je bezoekt;
 • de website die linkte naar onze website;
 • de website die je bezoekt door op onze website op een link te klikken;
 • informatie over het besturingssysteem en de internetbrowser die je gebruikt om de website te bekijken.

Al deze informatie gebruiken we uitsluitend voor statistische doeleinden en om de website verder te ontwikkelen.

Op sommige pagina’s van deze website word je uitgenodigd om je naam en contactgegevens achter te laten. Bijvoorbeeld voor mailing- en vragenlijsten of om je aan te melden voor acties, bijeenkomsten of een lidmaatschap. Archipel verzamelt geen andere persoonlijke informatie dan de informatie die je ons zelf verstrekt, inclusief de gegevens die je ons verstrekt rondom jouw lidmaatschap (zie alinea hieronder). Als je die informatie geeft, stem je erin toe dat Archipel deze informatie opslaat.

Lidmaatschap van een vereniging
De gegevens die vanwege je lidmaatschap en eventuele deelname aan wedstrijden/toernooien worden verzameld, worden slechts gebruikt voor administratieve en organisatorische doeleinden. Archipel deelt de lidmaatschapsgegevens alleen met de NBB.

Plekken waar Archipel je gegevens verwerkt:

 • Sportlink voor ledenadministratie, wedstrijdsecretariaat, technische commissie en bestuur.
 • Financiële administratie wordt uitgevoerd door het extern bedrijf NIKKI.
 • Teamgegevens voor trainers/coaches en teammanagers (zoals Whatsapp groep)
 • Deelnemerslijst clubactiviteiten, zoals bij kamp (lijst voor toeristenbelasting), Grote Clubactie (ingeleverde lotenboekjes).
 • Digitale infobrief met belangrijke clubinformatie wordt verstuurd naar alle leden, zolang lidmaatschap bij de NBB geregistreerd is.
 • Online publicaties; zoals teams- & takenlijsten op de website en eigen sociale media kanalen. Voor het plaatsen van foto’s en filmpjes geeft ieder lid afzonderlijk toestemming, via de Toestemmingsverklaring.
 • Jeugdsportfonds; indien een lid van Archipel een toelage heeft aangevraagd bij het Jeugdsportfonds, geeft Archipel bevestiging dat betreffend lid daadwerkelijk lid is en in welk team hij/zij speelt.

Gebruik van persoonsgegevens
Als je producten via onze website bestelt die geleverd worden door onze partners (zoals Burned voor tenues), dan worden de gegevens die nodig zijn voor het correct afhandelen van de bestelling doorgestuurd naar deze partners. Zij gebruiken deze gegevens alleen voor het goed kunnen uitvoeren van deze bestelling.

Archipel zal daarnaast geen persoonlijke informatie aan een derde partij verstrekken, verkopen, ruilen of anderszins openbaar maken tenzij:

 • je ons hiervoor toestemming hebt gegeven;
 • er wettelijke gronden zijn om dit te doen.

Inzage en/of correctie van je gegevens
Je kunt inzage vragen in de persoonlijke informatie die we over je hebben en kunt ons verzoeken om deze persoonlijke informatie te corrigeren. Neem hiervoor contact op met ledenadministratie@archipelbasketbal.nl

Externe websites
Deze site bevat links naar anders websites. Archipel is niet verantwoordelijk voor de manier waarop deze andere sites omgaan met privacy. Archipel raadt aan dat je op deze gelinkte websites het privacybeleid leest aangezien deze andere voorwaarden en condities kunnen bevatten die op jou van toepassing zijn.

Veiligheid
Op deze website zijn diverse maatregelen genomen die beschermen tegen verlies of misbruik van, of ongeoorloofd wijzigen of raadplegen van, informatie die onder ons toezicht valt. Toch is informatie die je ons toezendt niet versleuteld, tenzij we expliciet melden dat dit zo is.

Wijzigingen in ons privacybeleid
Het kan voorkomen dat deze verklaring in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden daarom aan om deze privacy verklaring regelmatig te blijven raadplegen.

Versie oktober 2019.1

Ik ga akkoord en ben 16 jaar of ouder
Ik ga akkoord en ben 7 – 15 jaar